informatie

Activiteiten in Albufeira

Er is genoeg te doen in en om Albufeira!

Wat is er allemaal te doen in Albufeira? Je hoeft je tijdens je vakantie geen moment te vervelen, er worden talloze activiteiten Albufeira georganiseerd waaraan je kunt meedoen. Naast activiteiten in Albufeira zelf bieden de meeste jongerenreisorganisaties vette excursies Albufeira zoals een jeepsafari door de Algarve, een excursie naar Lissabon of onderneem zelf een trip naar een waterpark in de buurt of ga op zoek naar de mooiste vissen in de Portugese zee!

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Albufeira Centrum

Albufeira is een geweldig mooie, echte Portugese stad met smalle, kleine straatjes en smalle steegjes waar je je ogen kunt uitkijken. Alle huizen zijn volledig wit geschilderd, wat een mooi beeld geeft wanneer je vanaf het strand over de stad kijkt of wandelt door de stad. Kies jij voor het oude deel van de stad, of liever voor het nieuwe deel van Albufeira?

Ontdek hier meer over het centrum van Albufeira!

albufeira-oude-centrum

Aqualand Albufeira

Aqualand in Albufeira is een groot waterpark in Albufeira en biedt alle facetten om jou een topdag vol waterplezier te bieden: glijbanen, zwembaden en stroomversnellingen. De tofste glijbanen zijn de Salto Pouco, Rápidos en de Kamikaze. Je vindt dit park op 20 autokilometers van Albufeira, prima te bereiken met een taxi dus!

Ontdek hier meer over Aqualand Albufeira!

aqualand-albufeira-algarve

Boottocht Albufeira

Tussen al dat feesten door een dagje rustig de zee op voor ontspanning, zonnen, zwemmen, snorkelen of zelfs (diepzee)vissen op grote vissen zoals haaien en zwaardvissen? Albufeira kent verschillende boottochten die geheel aansluiten op jullie wensen en behoeften. Alle boottochten vertrekken vanuit de haven van Villamoura.

Ontdek hier meer over boottochten in Albufeira!

boottocht-albufeira

Duiken Albufeira

Duiken of Snorkelen in Albufeira biedt mooie onderwater aanzichten, je zult veel mooie nieuwe vissoorten ontdekken die je in je leven nog niet gezien hebt. Duiken of snorkelen doe je bij het strand Praia da Oura. Indigo Divers biedt hier cursussen aan, zowel voor beginners, als voor gevorderden, perfect afgestemd op jouw wensen, behoeften en niveau!

Ontdek hier meer over Duiken Albufeira!

duiken-albufeira

Jeepsafari Albufeira

Tijdens je vakantie een actief uitstapje waarbij je alle bezienswaardigheden van de omgeving checkt en tegelijkertijd geniet van de zon en heerlijk uitwaait? Dan is een Jeepsafari in Albufeira op je lijf geschreven. Je scheurt in een 4×4 door de Algarve en geniet van de natuur, terwijl je tussendoor de mogelijkheid krijgt om heerlijk te zwemmen in mooie meren!

Ontdek hier meer over een Jeepsafari Albufeira!

jeepsafari-albufeira

Lissabon

Lissabon is de geweldige hoofdstad van Portugal en heeft inmiddels ruim 2.900.000 inwoners. De rijke historie maakt Lissabon een van de Europese steden die je eens in je leven gezien moet hebben. Vanuit Albufeira bereik je de stad met de trein, of je kunt deze activiteit boeken via je reisorganisatie zodat je zelf geen reisplanning hoeft te maken!

Ontdek hier meer over een bezoekje aan Lissabon!

albufeira-lissabon

Sagres Albufeira

Sagres is een van de spectaculairste bezienswaardigheden van de Algarve in de omgeving van Albufeira. Sagres is te vinden in het uiterste zuidwesten van Europa. Het bestaat uit verschillende prachtige rotsen, oude forten en kliffen tot een hoogte van 75 meter. Je vindt Sagres op een uurtje rijden van Albufeira in het uiterste zuidwesten van Europa!

Ontdek hier meer over Sagres Albufeira!

albufeira-portugal-bezienswaardigheden

Slide & Splash Albufeira

Slide & Splash in Albufeira is al sinds 1986 een begrip en dé plek voor een dag lang waterplezier. Op maarliefst 7 hectare grond vind je de vetste glijbanen, zwembaden en 4 hectare plaats om heerlijk bij te kleuren of gewoon te chillen. De vetste glijbanen zijn toch wel de ‘Kamikaze’ en ‘Black hole’ die je echt ervaren moet hebben tijdens jouw vakantie in Albufeira!

Ontdek hier meer over Slide & Splash Albufeira!

slide-splash-albufeira

Stranden Albufeira

In en rond Albufeira vind je drie bekende stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Alle stranden hebben ontzettend goede faciliteiten en er worden veel activiteiten georganiseerd. Het bekendste strand is Praia da Oura, het strand dichtbij de strip. Minder bekend, maar zeker ook de moeite waard zijn Praia Salgados en Praia da felésia.

Ontdek hier meer over de mooiste stranden van Albufeira!

strand-albufeira

Winkelen in Albufeira

In Albufeira kun je heerlijk shoppen, het heeft namelijk verschillende grote winkelcentra en een hele grote markt waar je mooie producten kunt kopen tegen spotprijzen. Let wel op dat sommige winkelcentra, kleinere winkelcentra, tussen 13.00u en 15.00u gesloten zijn omdat ook de Portugezen een korte siësta houden.

Ontdek hier meer over winkelen in Albufeira!

winkelen-albufeira

Zoo Marine Albufeira

Elk jaar is Zoo Marine in Albufeira de plek om even weg te zijn uit het drukke Albufeira. Dit is namelijk de plek waar je naar zeedieren kunt kijken, haaien van dichtbij kunt bekijken en zelf kunt zwemmen en glijden van een van de glijbanen van Zoo Marine. Een retourtje naar dit park kost jullie ongeveer €20,- want het park ligt namelijk op 20km afstand van Albufeira.

Ontdek hier meer over Zoo Marine Albufeira!

wat-te-doen-in-albufeira

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...