informatie

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet maken. Elke zomer is namelijk anders in het Portugese Albufeira. Een ding kunnen we je alvast verklappen: verblijf je niet in wat jouw favoriete stuk blijkt dan pak je voor een paar euro een taxi. In ongeveer 10 minuutjes met deze taxi word jij van het uiterste centrum van het oude deel naar het uiterste centrum van het nieuwe deel gebracht. Lees snel verder en maak een slimme keuze!

Clubs en bars VS kroegen en mini-clubs

In het nieuwe centrum van Albufeira vind je verschillende bekende clubs. De meest bekende zijn Club Heaven en Club Kiss. Bij de eerstgenoemde is het rond 11 uur ‘s avonds gezellig druk, terwijl het bij Club Kiss pas rond 4 uur ‘s nachts druk wordt. Verder kenmerkt de barstreet van het nieuwe centrum zich door veel bars, waar met name Engelsen te vinden zijn. Het oude centrum kenmerkt zich door veel gezellige bars en kleine straatjes, waar de uitgaansgelegenheden dicht bij elkaar gelegen zijn. Hier zijn de clubs minder groot, maar wanneer je houdt van kleinschaliger past het nieuwe centrum misschien beter bij je.

Wat verschilt er verder?

In tegenstelling tot het oude centrum heeft het nieuwe centrum geen winkelgebied. Het is puur gericht op toeristen, maar hierdoor hangt er wel een zeer ontspannen sfeer. Houd je ervan wanneer er ‘s avonds nog wat vermaak is op straat, dan biedt het oude centrum meer waar jij naar op zoek bent. Een belangrijk verschil is echter wel dat het nieuwe centrum een kleiner, minder massaal strand heeft dan het oude centrum van Albufeira.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...