informatie

Lissabon

De hoofdstad van Portugal

Lissabon is de geweldige hoofdstad van Portugal en heeft inmiddels ruim 2.900.000 inwoners. De rijke historie maakt Lissabon een van de Europese steden die je eens in je leven gezien moet hebben.

albufeira-lissabon

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Bezienswaardigheden Lissabon

  • Mosteiro dos Jerónimos: een oud klooster dat is opgenomen op de werelderfgoed lijst en waar tevens ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven ligt.
  • Torre de Belém: 15e eeuwse verdedigingstoren van de stad Lissabon
  • Ponte 25 de Abril: Hangbrug over de rivier de Taag die ruim 70 meter hoog en 2,2 kilometer lang is.
  • Santa Justa-lift: verbindt de Santa Gusta staat met het Carmoplein dat 45 meter hoger is gelegen.
  • Paleis van Queluz: 18e eeuws paleis dat gebouwd is in de stijl van Barok en Rococo.

Tip voor je bezoek aan Lissabon

Huur tijdens je bezoek aan Lissabon GoCar, een driewieler met motor waarmee je met twee personen de stad kunt ontdekken aan de hand van de ingebouwde GPS. Op deze manier wordt je op een leuke en tevens ontspannen manier van door de stad genavigeerd.

Bereikbaarheid

Lissabon is ongeveer 3 uur reizen vanaf Albufeira, de afstand van Albufeira naar Lissabon ligt op ongeveer 250 kilometer. Je kunt ervoor kiezen zelf per trein of bus naar Lissabon t reizen, maar ook een excursie met je reisorganisatie naar Lissabon aan te raden omdat je dan dit vervoer niet zelf hoeft te regelen.

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...