informatie

Winkelen in Albufeira

De shopping mogelijkheden van Albufeira

Wil je tijdens je vakantie lekker shoppen op je vakantiebestemming? Overweeg dan zeker Albufeira als jou vakantiebestemming. Je vindt er verschillende winkelcentra maar ook een vette grote markt en een zigeuner markt waar je de mooiste producten kunt kopen tegen spotprijzen. De meeste winkels in het centrum van Albufeira zijn geopend van 9-13u en van 15-19u. De grotere winkelcentra zijn niet ’s middags gesloten maar de gehele dag, maar ook in de avonduren nog geopend.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

winkelen-albufeira

De Rua 5

De Rua 5 is met stipt de bekendste winkelstraat van Albufeira. Je vindt deze straat in het oude centrum van Albufeira en heeft een zeer gevarieerd winkelaanbod. Antiekwinkeltjes, originele cadeauwinkels, sieradenwinkels, maar ook de grotere merken zijn vertegenwoordigd in deze winkelstraat.

Algarve Shopping Guia

Algarve Shopping vind je ongeveer 4 kilometer buiten het oude centrum van Albufeira. Het winkelcentrum is modern en heeft winkels van alle bekende merken. Winkelen in Albufeira doe je bij Algarve Shopping van 10.00u ’s ochtends tot maar liefst 24.00u ’s avonds.

Modelo Shopping Centre

Modelo Shopping Centre bevindt zich op de grens van het oude en het nieuwe centrum van Albufeira, daardoor is dit winkelcentrum gemakkelijker te bereiken dan Algarve Shopping al biedt het een iets kleiner winkelaanbod maar vindt je er nog altijd alle gevestigde merken. Modelo Shopping Centre is dagelijks geopend van 10.00u ’s ochtends tot 24.00u ’s avonds.

Markten in Albufeira

In Albufeira vind je twee markten: de grote markt, welke je elke eerste en derde dinsdag vindt in de wijk Orada. Deze wijk is net buiten het oude centrum gelegen. De producten die je er kunt kopen zijn erg divers van aard, van kleding en zonnebrillen tot etenswaren voor je avondmaal. Mocht je een eigen keuken hebben op je vakantiebestemming dan is het zeker aan te raden verse vis mee te nemen van deze markt, alvast laten fileren bij de kraam zodat je ze enkel nog hoeft te bakken.

Naast de grote markt van Albufeira vind je iedere Woensdagmorgen in Quarteira, op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Albufeira (€8,- met de Taxi) een zigeunermarkt waar je werkelijk alles kunt kopen tegen spotprijzen. Dit is tevens de enige markt of winkel waar het echt zin heeft om te onderhandelen met de marktkoopman. Je moet wel vroeg uit de veren, de markt is geopend van 7.00u in de morgen tot 13.00u in de middag.

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...