informatie

De centra van Albufeira – Nieuw en Oud

Albufeira is een geweldig mooie, echte Portugese stad met smalle, kleine straatjes en smalle steegjes waar je je ogen kunt uitkijken. Alle huizen zijn volledig wit geschilderd, wat een mooi beeld geeft wanneer je vanaf het strand over de stad kijkt of wandelt door de stad.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Oude centrum Albufeira

Het oude centrum van Albufeira is ontstaan als vissersdorpje, dat rondom een centraal gelegen plein, tegen een rotswand gebouwd werd. Gekenmerkt door de pittoreske, smalle straatjes en wit geschilderde huizen vind je rond dit plein talloze gezellige cafés, bars en discotheken. Wat Albufeira uniek maakt is dat je in het gehele oude centrum geen hoogbouw zult tegenkomen, daardoor is het zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gebleven, wat het oude centrum ontzettend mooi en gezellig maakt. Ook is Albufeira (oude centrum) uitermate geschikt om eens lekker te verdwalen of cultuur op te snuiven!

Het oude centrum van Albufeira

Nieuwe centrum Albufeira

Albufeira Centrum bestaat uit twee delen, namelijk een oud- en een nieuw deel. Het nieuwe deel, dat in de zomer met name wordt bevolkt door Britten die op zoek zijn naar de zon, is moderner dan het oude deel en is pas ongeveer 40 jaar oud. Hier vind je de welbekende strip van Albufeira met alle pubs, bars en discotheken waar deze, met name Britten, helemaal los gaan!

In het oude centrum van Albufeira vind je met name Portugezen, Nederlanders, Duitsers en Britten. De gemiddelde leeftijd ligt met ongeveer 21 jaar hoger dan in het nieuwe centrum van Albufeira.

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...