informatie

Albufeira: praktische tips voor jouw vakantie

Handige tips voor en tijdens jouw vebrlijf in Albufeira!

Albufeira, je hebt er vast wel van gehoord. Een prachtige badplaats waar veel jongeren jaarlijks op af komen. En geef ze is ongelijk. Naast de prachtige stranden kun je er ook goed uitgaan. Ben jij nou op zoek naar een leuke vakantieplek voor jou en je vrienden? Of heb je al geboekt en ben je benieuwd waar je aan moet denken op vakantie? Dan kan dit artikel weleens goed van pas kunnen komen voor jou. Wij hebben speciaal voor jou een artikel geschreven met daarin alle informatie die goed van pas kan komen. Lees dus gauw verder!

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Geldzaken

Natuurlijk zijn geldzaken van groot belang voor vrijwel elke vakantieganger. Zonder geld kom je niet ver. Bedenk daarom dat bijvoorbeeld de pinautomaten in Albufeira, in het weekend niet worden bijgevuld. Pin dus genoeg geld voor het weekend! Daarnaast kan je gewoon betalen met de euro. Fooien liggen tussen de 5% & 10%, maar vaak is de fooi al doorgerekend in de rekening. Let er dus op dat je niet “dubbel” fooi betaalt.

Eten

Uiteten is zeker een aanrader in Albufeira. Het eten in Albufeira wordt vooral bereid met verse streekproducten. Invloeden van de Spaanse kust & verse producten uit de zee staan bij de meeste restaurants centraal. Daarnaast kun je door alle Nederlandse toeristen natuurlijk ook altijd oer-Hollandse producten krijgen.

Vervoer

In Albufeira ligt alles relatief dicht bij elkaar. Het strand en het centrum liggen op loopafstand. Het openbaar vervoer is ook handig om te gebruiken in Albufeira. Zeker als je naar plekken wilt die met de voet moeilijk te bereiken zijn. Het openbaar vervoer is goedkoper dan een auto huren en in de meeste gevallen sneller dan lopend of fietsend.

Taal

De taal die gesproken wordt in Albufeira is Portugees. Logisch natuurlijk. Nu hoef je je geen zorgen te maken om je Portugese taalvaardigheden, want de meeste mensen in Albufeira spreken Engels. Daarnaast zijn er vaak ook Nederlandse mensen aan het werk.

Drank

Prijzen van alcoholische dranken in Albufeira zijn niet erg hoog. Je kunt er voor een redelijke prijs drank kopen. Ook is het goedkoper om drank te halen in een supermarkt dan in een club of discotheek. Wil je dus geld besparen, dan is het verstandig om eerst te gaan “indrinken”. Naast al die alcohol is het ook fijn als je een keer water drinkt natuurlijk. Dit kan in Albufeira niet uit de kraan. Zorg dus dat er altijd voldoende flessen water zijn. Voor bijvoorbeeld tandenpoetsen kan het drinken uit de kraan geen kwaad.

Weer

Naast de leuke activiteiten & uitgaansgelegenheden, komen er ook vele mensen naar Albufeira vanwege het prachtige weer. In de maanden juli en augustus is de kans regen nihil. Daarnaast ligt de gemiddelde maximale temperatuur in de zomermaanden rond de 27 graden. Heerlijk weer om dus ook lekker aan het strand te liggen. De temperatuur van de zee ligt in de zomermaanden ook rond de 21 graden. Dit is natuurlijk de perfecte temperatuur om een duik te gaan nemen, niet te koud maar wel lekker voor verkoeling.

Meer informatie over Albufeira?

Albufeira is een prachtige plek waar je heerlijk uit kunt gaan, lekker kunt genieten van de zon & vele leuke activiteiten kunt beleven. Wel is het van belang dat je weet waar je aan toe bent. Daarom hopen we dat je nu goed voorbereid aan je vakantie kunt beginnen. Op deze site staan nog veel meer leuke weetjes en belangrijke informatie die goed van pas kunnen komen op je vakantie in Albufeira!

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...