informatie

Een dagje naar Sevilla vanuit Albufeira

Sevilla, hoofdstad van Andalusië & vierde grootste stad van Spanje, is een mooie stad voor jongeren om een keer te bezoeken. Wij hebben alle nodige informatie voor je opgezocht, zodat jij met je vrienden een leuke dag kan hebben in Sevilla.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Wat is er te zien/doen in Sevilla?

Centrum

“El centro” (het centrum) is een aanrader voor vrijwel alle jongeren die naar Sevilla komen. Het centrum is erg gezellig. Het heeft vele gezellig kleine winkelstraatjes voor de jongeren die graag willen shoppen. De bekendste winkelstraat van Sevilla is de “Calle Sierpes”. Hier vind je naast alle grote winkels ook veel typisch Spaanse winkeltjes. Daarnaast zijn er gezellige pleintjes waar je lekker wat kunt eten of drinken.

Cultuur en geschiedenis

Je kunt het beste gewoon lekker rondslenteren in het centrum, dan krijg je ook nog wat mee van de cultuur. De grote gebouwen en het imposante stadshuis geven de stad een statige uitstraling. Daarnaast heeft Sevilla een rijke geschiedenis. Jongeren die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis hebben hier ook veel te zien. Het stadshuis is een van de mooiste gebouwen en dit wordt ook gezien als het middelpunt van de stad. Daarnaast is “Real Alcazar” een populaire monument. Dit monument bestaat uit koninklijke paleizen en tuinen. Met de prachtige tuin & paleizen van Alcazar en de rijke geschiedenis die het met zich meebrengt, is Real Alcazar zeker een aanraders voor diegene die wat cultuur willen snuiven in Sevilla.

Stadstour

In een stad zoals Sevilla is erg veel te doen. Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden biedt Sevilla nog tal van mooie plekken & gebouwen. Daarom zou je eventueel ook voor een stadstour kunnen kiezen. Hierbij leidt een gids je door alle mooie plekken van Sevilla. Bij organisator “Viator” kun je voor 51 euro naar Sevilla. Hierbij wordt je opgehaald bij je hotel en zit een stadstour bij de prijs inbegrepen. Daarnaast krijg je ook de tijd om vrij rond te lopen en te winkelen.

Hoe kom ik in Sevilla?

Het is aan te raden om met een reisorganisatie mee te gaan, aangezien het wel een aardige afstand is om zelf af te leggen. Met het openbaar vervoer is het wel mogelijk, maar een georganiseerde reis is makkelijker aangezien je opgehaald wordt bij je hotel. Dit scheelt enorm in tijd en moeite. Je hoeft zelf niet je reis te plannen, gewoon instappen en gaan.

Wat kost een stedentrip naar Sevilla?

Een georganiseerde reis met Viator kost 51 euro. Op de site van Viator kun je meer informatie vinden over de reis. Daarnaast zou je bij je reisleiding kunnen vragen of er reizen gaan naar Sevilla. Aangezien het een grote stad is die dichtbij Albufeira ligt, is de kans aanwezig dat je met je eigen organisatie kunt gaan. De prijzen hierbij kunnen dus verschillen per organisatie.

En, is het de moeite waard?

Aangezien er genoeg te doen en te zien is in Sevilla, raden we het je aan om deze stad zeker een keer te bezoeken. De imposante gebouwen, gezellige winkelstraten en typisch Spaanse invloeden zorgen ervoor dat je een leuke dag zult hebben in Sevilla. Hopelijk heb je wat gehad aan deze informatie en kun je deze activiteit ook gaan beleven tijdens je vakantie in Albufeira. Naast de stedentrip naar Sevilla, kun je ook naar Lissabon gaan. Op deze site vind je meer informatie over de dagtrip naar Lissabon.

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...