informatie

100% ontspannen op vakantie in Albufeira

Wat je moet weten over jouw tijd in Portugal

Of je nu al maanden uitkijkt naar jouw jongerenvakantie of pas vlak voor de vertrekdatum een last-minute hebt geboekt: op vakantie wil je ontspannen. Heerlijk luieren op het strand terwijl je geniet van het zonnetje en een lekkere cocktail, en ’s avonds keihard feesten met je vrienden en mede-vakantiegangers. Maar bij een vakantie komt veel kijken, en zeker als je net een spannende tijd hebt gehad door bijvoorbeeld de eindexamens is het soms moeilijk om te ontspannen tijdens je vakantie. Want aan deze dingen kun je beter even niet denken tijdens jouw jongerenvakantie:

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

School/studie

Op vakantie is het de bedoeling dat je even helemaal tot rust komt. Geen afspraken, verplichting en vooral: geen school of studie! Als je net je eindexamen hebt gedaan en moet wachten op de uitslag, dan is het logisch dat je hier over nadenkt over je hier zorgen over maakt. Denk jij heel veel na over je school of studie tijdens jouw vakantie? Bedenk je dan dat je er op dat moment toch niks meer aan kunt veranderen. Je kunt beter genieten van de tijd die je op je vakantiebestemming doorbrengt!

Geldzorgen

Je hebt vast gemerkt dat een vakantie niet goedkoop is. Niet alleen de reis zelf, maar ook de voorbereidingen en de dingen die je onderneemt tijdens je vakantie kosten geld. Het laatste wat je wilt is tijdens je vakantie de hele tijd nadenken of je wel genoeg geld hebt voor dat extra drankje of leuke souvenirtje. Niemand wilt tijdens zijn jongerenvakantie namelijk denken aan geldzorgen. Het is dan ook verstandig om van te voren een schatting te maken van jouw uitgaven, zodat je op vakantie niet blut blijkt te zijn.

Gevaren

Ook denk je tijdens jouw jongerenvakantie liever niet aan de gevaren die op de loer liggen. Ongelukken, berovingen en diefstal en zelfs soa’s zijn gevaren die elke jongere tegen kan komen op vakantie. Natuurlijk is het zinloos om je de hele tijd zorgen te maken over alles wat er mis kan gaan, maar je kunt jezelf natuurlijk tot op zekere hoogte wel beschermen. Let goed op je spullen en sluti voor je op reis gaat een reisverzekering af. Mocht er dan wat gebeuren, dan ben je (in de meeste gevallen) verzekerd.

Tips om te ontspannen

Ben jij gespannen, en lukt het je niet om op vakantie dingen uit je hoofd te zetten? Met deze twee tips breng jij heel relaxed je vakantie door!

Praat erover

Als je jezelf gestrest voelt, praat er dan over met je vrienden of vriendinnen. Als je veel praat over je gevoelens en gedachten, word je meestal duidelijk wat je nou daadwerkelijk wilt. Dit versterkt je zelfvertrouwen en zorgt voor een ontspannen gevoel.

Beweeg

Spanningen hopen zich op als je jouw lichaam niet fit genoeg houdt. Als je actief bent kan namelijk de spanning niet zo snel opbouwen. Een klein kwartiertje bewegen stimuleert de gehele bloedsomloop en je voelt je daarna stukken beter. Dit kun je bijvoorbeeld doen door even een rondje te lopen, maar er zijn genoeg alternatieven op vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse duik of een potje beachvolleybal? Gegarandeerd een onbezorgd, stressloos gevoel!

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...