informatie

Optimaal relaxen in Albufeira: waar moet je heen?

De mooiste plekken van Albufeira

Ben je de gezellige drukte van Albufeira even zat en wil je even tot rust komen? Ook dat kan in Albufeira. Wij hebben de mooiste en meest rustgevende plekjes en activiteiten op een rijtje gezet. Zodat je rustig kan bijkomen na een lange nacht Albufeira.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Praia da Coelha

Naast de stranden die op deze site te vinden zijn onder het kopje “stranden”. Heb je ook nog wat rustigere plekjes waar je even helemaal kan relaxen. Een van de plekjes is “Praia da Coelha”. Dit mini-strandje ligt in een soort baai en is omgeven met prachtige rotsen. Hierdoor krijg je een prachtig beeld met naast je de hoge rotsen en voor je een eindeloos zicht op het water. Dit strandje heeft een restaurant waar je lekker wat kan eten en drinken. Daarnaast kun je er parasols en ligbedden huren. Het fijne aan dit strand is dat het erg kleinschalig en rustig is. Hierdoor kun je even ontsnappen aan de dagelijkse gezellige drukte van Albufeira. Het strandje ligt wel wat buiten het centrum, maar eenmaal aangekomen heb je ook wat.

Praia Sao Rafael

Nog zo’n relaxed strandje waar je jezelf weer helemaal kunt opladen, is het strand genaamd “Praia Sao Rafael”. Ook hier kun je een parasol en ligbedden huren. De prijzen zijn redelijk. Voor 12 euro per dag kun je hier ligbedden en een parasol huren. Het strand is zeer rustig, dit komt omdat het wel wat buiten Albufeira ligt. Op ongeveer 7 á 8 kilometer van het centrum is dit strand te vinden. Als je dus van plan bent om een auto te huren of met het openbaar vervoer ergens heen te gaan, dan is het zeker een aanrader om ook even langs dit strandje te gaan. Ook hier zijn de prachtige rotsen onderdeel van het uitzicht dat je hebt. Ook heeft dit strand een klein soort strand café. Parkeergelegenheid is ook aanwezig.

Centro Hipico Quinta da Saudade

Ben jij gek van dieren en houd je van paardrijden? Dan ben je bij deze manege op de goede plaats. Hier kun je mooie ritjes maken met paarden over stranden en natuurgebieden. Ideaal voor als je even lekker wilt genieten van de natuur. Paardrijden kan zowel voor beginners als experts. Je hoeft dus niet per se ervaring te hebben wil je dit doen! De mensen daar zijn erg behulpzaam en helpen je graag. Een rit van anderhalf uur kost je ongeveer 35 euro. Ga je op het juiste tijdstip, dan kan je rijdend op je paard, over het strand, de zon onder zien gaan. Dat is natuurlijk een moment om nooit te vergeten. Daarnaast zijn de paarden goed verzorgd, dat is natuurlijk ook belangrijk voor de dierenliefhebbers onder ons. De manege ligt op ongeveer 5 á 6 kilometer van het centrum.

Dus, of je nu even tot rust wilt komen en je zelf wilt opladen voor de lange nacht die je te wachten staat, of je gewoon even weg wilt uit de dagelijkse gezellige drukte van Albufeira. Bovengenoemde activiteit en plekken zorgen ervoor dat je even compleet kan relaxen!

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...