informatie

Active uitjes in Albufeira

Naast de lange nachten in de discotheken, het relaxen op de stranden van Albufeira, is het ook leuk om actief te worden en een activiteit met actie te gaan beleven. Daarom hebben we wat activiteiten op een rijtje gezet die te maken hebben met actie.

Alle jongerenvakanties naar Albufeira vergelijken

Jet Boat Ride

Op je vakantie in Albufeira lig je waarschijnlijk ook veel aan het water. Je zult deze “Jet Boats” dan ook veel voorbij zien komen. Op deze boot kun je 30 minuten lang genieten van hoge snelheden. De kapitein van de speedboot zorgt ervoor dat je een half uur krijgt die je niet snel zal vergeten. Met scherpe bochten, 360-graden spins en hoge snelheden kunnen we garanderen dat in deze boot je adrenaline door je lijft stroomt. In dit halfuur scheur je over de golven langs onder andere de haven van Albufeira. Daarnaast kun je, als de boot wat langzamer vaart, genieten van het uitzicht dat de kust van Albufeira biedt. Deze activiteit kun je o.a. beleven bij Viator. Hier kun je van tevoren een tijdstip boeken dat uitkomt voor jou. Natuurlijk zijn er nog vele andere organisaties die deze activiteit aanbieden. De prijzen verschillen dus ook van elkaar. Je moet wel rekenen op ongeveer 30 euro per persoon. Dit is prijzig, maar hier krijg je wel een leuke ervaring voor terug.

Jet ski huren

Naast de speedbootactiviteit kun je ook een jet ski huren. Hierbij sta je zelf aan het roer en kan je de golven zelf op je jet ski trotseren. In Albufeira kan je een jet ski huren voor een half uur. Nog nooit eerder gedaan of een echte pro? Het maakt niet uit, beginners krijgen een uitleg en de gevorderden kunnen zich hier ook uitleven. Je kan onder andere langs de haven varen. Daarnaast heb je, als je even stilligt, ook een prachtig uitzicht op de kustlijn van Albufeira. De prijs voor het huren van een jet ski is wel hoog. Zo betaal je al gauw een bedrag rond de 80 euro. Hiervoor krijg je dan wel een uitleg, een reddingsvest, een demonstratie en een rit van 30 minuten die je geheel alleen of samen met een vriend of vriendin kan afleggen!

Hot Wheels Raceway

Is water niet echt jouw ding? Geen probleem! Albufeira biedt nog andere activiteiten die je jouw kater wel even doen vergeten. Een van deze activiteiten is de “hot Wheels” kartbaan. Op deze ondergrondse baan kan je samen met vrienden even de coureur uithangen. Echt iets voor jongeren! Bij deze kartbaan kan je voor 25 euro (!) 20 minuten lang rijden. Als je een beetje doorrijdt kan je ongeveer 40 rondes rijden. De prijs is erg goedkoop vergeleken met wat je ervoor terugkrijgt. De reacties zijn zeer positief over deze kartbaan. Ga het dus vooral een keer uitproberen samen met je vrienden!

Er zijn nog veel meer activiteiten

Hopelijk zit er een activiteit bij die jou aanspreekt. Met deze actie wordt je waarschijnlijk even goed wakker geschud zodat je die avond er weer goed tegenaan kunt. Wil je meer weten over de activiteiten? Vraag je reisleiding dan om meer informatie over o.a. het adres. Zij kunnen je verder helpen. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Albufeira. Kijk daarom even rond op deze site onder het kopje “activiteiten”. Hier vind je vele andere leuke activiteiten die jouw vakantie compleet maakt.

Handige tips & blog

NIEUW: Beachmasters Summer Carnival 3.0

Het vernieuwde Summer Carnival Beachmasters pakt door en presenteert dit jaar Summer Carnival 3.0. Als we de organisatie mogen geloven wordt het een van de vet...

Jouw hotel, in oud of nieuw Albufeira?

Twee grote centra, maar welke van beide past het beste bij jou en jouw reisgezelschap? In deze blog kijken we naar de keuze die jij voor komende zomer moet make...